Ana Sayfa Türkiye Akdeniz Silifke Gezi ve Tatil Rehberi

Silifke Gezi ve Tatil Rehberi

339
0

Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının ardından hem doğayla kucaklaşmak hem de tarihte bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Akdeniz’in en özel merkezlerinden Silifke, büyüleyen doğal güzellikleri ve mutlaka görmeniz gereken tarihi eserleriyle tam anlamıyla bir tatil cenneti.  Silifke’nin öne çıkan tüm özelliklerini detaylı bir şekilde inceledik. İşte Covid-19 salgını sonrası keşfedebileceğiniz merkezlerden Silifke ve öne çıkan detaylar…

Mersin ile Antalya karayolu üzerinde yer alan Silifke, Mersin’in antik bölgelerinden bir tanesidir. Turistik açıdan, Mersin ve Antalya’ya göre daha sakin olan Silifke, tarihi açıdan köklü bir geçmişe sahiptir. Silifke tatiline çıkmak isteyen kişiler, bölgede yer alan sakin otelleri ve tatil köylerini tercih edebilirler. Doğayla iç içe zaman geçirmek için ideal bölgelerden bir tanesi olan Silifke, şehrin kalabalığından kaçmak isteyen kişilerin uğrak noktasıdır. İyonya Devletinin hakimiyetinde kalan ve uzun yıllar bu devletin etkisiyle yönetilen Silifke, İyonya Devletine ait sayısız antik esere ev sahipliği yapmaktadır.

İçerik Başlıkları

Silifke’ye Nasıl Gidilir?

Silifke ve Mersin arasında, 86 km mesafe bulunmaktadır. Silifke ulaşım olanakları, toplu taşıma sistemiyle Mersin üzerinden ilerlemektedir. Mersin’e gitmek için uçak, otobüs ya da tren tercihi yapan kişiler, Mersin üzerinden karayoluyla Silifke’ye geçiş yapabilirler. Mersin’le Silifke arası karayolu mesafesi, toplamda 1 saatte sona ermektedir. Adana Şakir Paşa Havalimanına inen kişiler, 3 saatlik karayolu mesafesiyle Silifke’ye gidebilirler. Mersin merkezden 78 km uzaklıkta olan Silifke’ye, her yarım saatte bir araç kalkmaktadır. Mersin’de inen ve Silifke otellerine gitmek isteyen kişiler, bölgeden kalkan minibüs ve otobüsleri takip etmelidir.

Silifke’de Nerelere Gidilir?

Silifke’nin gezilecek yerleri, bölgenin tarihi ve kültürel yapısını yansıtmaktadır. Silifke tatiline çıkan herkesin görmesi gereken mekanlar şunlardır:

Silifke Kalesi ve Tekirambarı Su Sarnıcı: Roma döneminde inşa edilen Silifke kalesinin etrafından, su sarnıçları geçmektedir.

Poimenios Hamamı ve Üç Güzeller: Narlıkuyu denizinin hemen bitişiğinde kurulmuş, Roma dönemi hamamıdır. Hamamın içinde Üç Güzeller adlı duvar resmi bulunmaktadır.

Silifke’nin Tarihi Mekanları

Antik yapısı bulunan Silifke’nin tarihi mekanları, aşağıda detaylıca ele alınmıştır:

Uzuncaburç: Mersin’deki en önemli tarihi yapıdır. MS 72 tarihinde kurulan site şehri, İmparator Vespasianus tarafından yaptırılmıştır.

Şeytan Deresi Kanyonu ve Adam Kayalar: MÖ 100 ve 0 tarihleri arasında yapıldığı düşünülen Adam Kayalar, Şeytan Deresi Kanyonu’nun kayalıklarına işlenen insan motiflerinden meydana gelmektedir.

Silifke’nin Gezilecek Doğal Güzellikleri

Silifke’nin doğal güzellikleri bölgenin tarihi ve kültürel yapısı kadar dikkat çekmektedir:

Narlıkuyu: Tatlı sudan oluşan koyun derinliğine rağmen, denizin dibi gözle görülmektedir. Silifke’de gezilecek yerlerin başında gelen Narlıkuyu, antik kent özelliği taşımaktadır.

Susanoğlu: Mersin’in en önemli plajlarından bir tanesidir. Koyun kumları ve denizinin yapısı, bölgenin önemli doğal güzelliklerinden olmasını sağlamıştır.

Silifke’nin Önemli Festivalleri

Silifke geleneklerinin korunması ve yeni kişilere tanıtılması için düzenlenen Silifke festivalleri, aşağıda sıralanmıştır:

Silifke Çağla Festivali ve Kültür Şenliği: Silifke’nin dünyaya tanıtılması ve çağla tarımının devam ettirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklerdir.

Silifke Yayla Şenliği: Her sene ağustos ayında düzenlenen yayla şenlikleri, yayla kültürünü devam ettirmektedir.

Silifke Yeme-İçme Yerleri

Silifke balayı otellerinde kalan kişilerin ilk tercihi olan restoranlarda, Silifke’nin geleneksel lezzetleri servis edilmektedir. Silifke’de yemek yenecek yerlerin başında gelen mekanlar şunlardır:

Memoş Tantuni: Mersin’in geleneksel lezzeti olan tantuninin en iyi yapıldığı mekanlardan bir tanesidir.

Yörük Apo Logos Balıkçısı: Akdeniz yemeklerinin ve her türlü deniz mahsulünün servis edildiği restorandır.

Silifke’ye Hangi Mevsimde Gidilir?

Mersin’le bağlantısı bulunan Silifke, Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Akdeniz iklimi sebebiyle, Silifke hava durumu her zaman ılık ve yağışlı olmaktadır. Kış mevsiminde kar görülmeyen bölge, yaz döneminde oldukça sıcak ve güneşli günler geçirmektedir. Silifke otellerinde yer ayırtmak isteyen kişiler, denize de girebilmek için yaz ve ilk bahar dönemlerini tercih etmelidir. Silifke balayı otellerinde kalmak ve Silifke’de gezilecek yerleri ziyaret etmek isteyen kişiler de ilk bahar ve yaz aylarında bölgeye gitmeyi tercih etmelidir.

Silifke Fotoğraf Galerisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz