Ana Sayfa Tatil Rehberi Skyscanner ile Ucuz Uçak Bileti Bulma

Skyscanner ile Ucuz Uçak Bileti Bulma

905
1
skyscanner ucak bileti
skyscanner ucak bileti

 çok sayıda havayolu firmasını tarayarak, kullanıcılara gitmek istedikleri mekan bazında uçuş fiyatlarını karşılaştırmalı olarak sunan bir arama motorudur. Site bir çok dilde hizmet vererek dünya çapında kullanılan bir araç olmayı başarmıştır. Skyscanner kullanımı tamamen ücretsizdir ve doğrudan bilet satımı yoktur. Bunun yerine kullanıcılara en ucuz uçak biletini bulmalarına yardımcı olur.

Site ilk olarak, 2001 yılında Gareth Williams, Barry Smith ve Bonamy Grimes adlı üç IT Bilişim uzmanı tarafından kurulmuştur. 2002 yılında ilk lansmanı yapılan site o kadar popüler ve karlı hale gelmiştir ki 2016 yılında 1.74 milyar Dolar’a Çinli seyahat şirketi ctrip.com’a satılmıştır. Skyscanner’ın aylık aktif 60 milyon kullanıcısının olduğu tahmin edilmektedir.

Skyscanner sadece uçuş aramaları için değil otel ve araç kiralamaları için de fırsatlar sunmaktadır. Bu sayede seyahat severlere önemli ölçüde zaman kazandırmaktadır.

Skyscanner Nasıl Kullanılır ?

skyscanner ucak bileti

Adım 1 : Uçuş Bilgilerinin Girilmesi

Siteye ilk girdiğinizde sayfanın üst bölümünde bir arama ekranı yer almaktadır. Bu arama ekranından uçuş bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Eğer gidiş – dönüş şeklinde bir seyahat düşünüyorsanız, Gidiş – Dönüş seçeneğini kullanmanız gidiş ve dönüş fiyatlarını toplu olarak görebilmeniz açısından fayda sağlayacaktır. Çoklu uçuş seçeneği ise birden fazla destinasyona yolculuk yapacaksanız yararlı olabilir. Örneğin İstanbul – Roma – Milano – İstanbul rotasını izleyecekseniz bu seçeneği kullanmanız durumunda fiyatları üçlü toplamda görebilirsiniz.

Adım 2 : Kalkış, Varış ve Tarihlerin Girilmesi

Uçuşunuzun yön kombinasyonlarını belirledikten sonra kalkış ve varış havaalanları ile gidiş ve dönüş tarihlerinizi girmeniz gerekmektedir. , Business ya da First Class seçenekleri ile yolcu sayılarını Kabin Sınıfı ve Yolcu Sayısı kısmından belirleyebilirsiniz. Burada önemli bir konu; seyahat edilecek kişi adedi kadar yolcu sayısının girilmesidir. Çünkü genelde varsayılan olarak gelen 1 yetişkin bazında arama yapılmaktadır.

Tüm aramalar tamamlandığında ve ilgili uçuş firmasının sitesine yönlendirildiğinizde sadece 1 kişi için yer kaldığını öğrenmeniz nadir de olsa mümkündür. Sizi maddi anlamda zarara uğratacak bir konu değildir ancak zaman kaybı yaşamanız olasıdır.

Adım 3 : Uçuş Listelerinin İncelenmesi

Arama ekranından ilgili parametreleri girdikten ve ara tuşuna bastıktan sonra ilgili uçuşlar varsayılan olarak ucuzdan pahalıya listelenecektir. Dilerseniz sıralama ölçütü alanından yolculuk süresi, kalkış saati, havayolu şirketi ve duraklar bazında da listeleme yapabilirsiniz.

İlgili uçuşu seçerken dikkat edilmesi noktalardan biri de aktarma konusudur. Eğer aktarmalı olarak uçmak istemiyorsanız, sol tarafta yer alan filtrelerden aktarmasız uçuşları seçebilirsiniz. Bunun yanında uçmak istediğiniz havayollarını da Havayolları bölümünden seçmeniz mümkündür.

Adım 4 : Seçim ve Bilet Alımı

Size en uygun seçeneği belirledikten sonra “Seç” tuşuna basarsanız ilgili havayolu firmasının ya da aracı kuruluşların bilet alma sayfalarına ulaşabilirsiniz. Bilet alma işlemini bu sayfalardan tamamlayabilirsiniz.

Eğer bütçenize ve belirlemiş olduğunuz tarihlere uygun bir uçuş bulamadıysanız, fiyat alarmı oluşturabilirsiniz. Skyscanner ilgili tarih aralıkları için uçuş fiyatlarında bir değişiklik olur ise bunu size bir e-posta ile bildirecektir. Bilet alma konusunda zaman kısıtınız yok ise fiyat alarmı oluşturmak takip açısından faydalı olabilir.

skyscanner
skyscanner

Skyscanner Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Skyscanner’da gördüğünüz fiyatları ayrıca ilgili havayolunun sitesinden kontrol etmenizi öneririz. Bazı kullanıcılardan skyscannerda gördüğü fiyatların zaman zaman havayolu firmasının fiyatından yüksek olduğu yönünde geri bildirimler olmuştur.
  2. Tüm havayolları skyscannerda listelenmeyebileceğinden, ilgili destinasyona uçuş gerçekleştiren diğer havayollarının fiyatlarını kendi websitesinden kontrol etmekte yarar olabilir.
  3. Seçtiğiniz uçuşun tarihlerini, şehir ve havaalanı bilgilerini, aktarmalı-aktarmasız olup olmadığını ve fiyatlarını tekrar tekrar check etmek olası yanlışlıkların önüne geçecektir.
  4. Liste fiyatlarının amaçladığınız döviz tipinde olduğundan emin olunuz. TL olarak aldığınızı düşündüğünüz bir uçak biletinin aslında USD olduğunu öğrenmeniz kötü bir süpriz olur. Döviz tipini sitenin sağ üstünde yer al

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz