Ana Sayfa Avrupa Yunanistan Yunanistan Samos Adası Gezi Rehberi

Yunanistan Samos Adası Gezi Rehberi

730
0

Türkiye’nin en yakın adalarından biri olan Samos Adası, sessiz ve sakinliği ile çok talep görmektedir. Samos adasına Sisam da denilmektedir. Yunan adaları arasında en yeşili olan Samos adası gelen ziyaretçilerini büyülemektedir. Kendine has bir bitki örtüsü olduğu için diğer adalardan oldukça farklıdır. Ülkemize en yakın adalardan biri olarak da bilinmektedir. Birbirinden güzel bir çok koya sahip olduğu için gezmeniz için bir gün yetmeyebilir. Ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirmek istiyorsanız kesinlikle Samos adasına gitmeniz gerek. Yeşillik manzarası ile iç açıcılığıyla tertemiz berrak suyuyla ve pek çok yeri ile çok talep gören bir adadır.Kuşadası’na 1 saat uzaklıkta olan Samos Adası Gezi Rehberini sizler için hazırladık. Tarihi,ilginç yerleri ve eşsiz plajlarına yakından bakalım.

İçerik Başlıkları

Samos Adası Gezilecek Yerler

Görülmeye değer harika mimari,tarihi yapılarıyla kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri de Samos Adasıdır. Bol yeşillikleri ile denizin berraklığı ile ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilirsiniz. Sizin için Samos adası gezilecek yerler listesini derledik. Gelin hep beraber keşfedelim.

Meryem Ana Mağarası Manastırı

Meryem Ana Mağarası Manasıtır’ı Panagia Spiliani Manastırı olarak bilinir. Kerkis dağın tepesinde denizden 950 metre uzaklıkta bulunmaktadır. Mağaranın içerinde su bulunmaktadır ve Meryem ana adına yapılan kilise vardır. Meryem Ana Manastırı rivayeti şöyledir çocuğu olmasını isteyen kadınlar burayı devamlı ziyaret eder, çocuk sahibi olabilmek için de mum yakıp dua ederler sonradan dualarına kavuşurlar yönünde rivayet bilinmektedir. Mağara duvarlarına kurşun ile işlenmiş figürler, resimler bulunmaktadır.

Pythagorion

Adı ünlü matematikçiler ve filozofçuların Pisagor’u onurlandırmak adına günümüzdeki adını alan Pythagorion’u koymuşlar. Tarihi mimari ile eşsiz doğa harikalarıyla en güzel kasabalardan biri olmayı hak etmiştir. Limana sahip olduğu için feribotlarla direk bu kasabaya gelme imkanınız da var. Önceki yıllarda adayı Türk donanmalarına karşı koruyabilmek için Lykurgos kalesi inşa edilmiş. Kalenin içinde eski tarihi eserler bulunmaktadır günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunan Pythagorion da adaya özgü kafe ve restorant bulunmkatadır. Keyifli yerlerde gezmek ve ruhunuzu dinlendirmek için harika bir yer.

Pisagor Mağarası

Samos adası’nın batı kısmında, Ege’nin en yüksek dağın eteklerinde bulunmaktadır. Pisagor mağarasının bir efsanesi vardır şöyle ki dünyanın en önemli matematikçilerinden ve filozoflarından biri olan Pisagor, Samos adasın en zalim kişisi olarak bilinen Poliktaris’in siyasi ve dini çalışmalarına karşı çıkmış ve tutuklanmamak için bu mağaraya sığınmış. Köklü geçmişi ile Pisagor mağarası turistlerin dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Mağaranın üst kısmında merdivenlerle ulaşımı sağlanan şapel bulunmaktadır. Şapel, Aziz Paul Latrinos tarafından yapılmıştır.

Samos Adası’nın Plajları

Samos adası’nda bir sürü temiz plaj bulunmaktadır. Hepsi fazlasıyla temiz ve berraktır, ailenizle beraber gidip harika bir tatil geçirirken sizin için önerdiğimiz plajlardan birine gidip denizin keyfini çıkartmanızı öneririz. Samos Adası’nın Plajlarını sizin için listeledik.

Gagou Plajı

Adanın merkezine oldukça yakın olan Gagou Plajı, berrak suları ve tertemiz sahili ile gelen ziyaretçilerini karşılamaktadır. Gagou Beach içerisinde büfe ve kafeler yer almaktadır. Deniz sizi açıktırırsa burada karnınızı doyurabilirsiniz. Ayrıca sahil içerisinde şezlong hizmeti de bulunmaktadır. Şezlong kiralayarak güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kokkari Plajı

Kokkari Plajı aynı zamanda bir yerleşim yeridir. Bu yüzden burada çok fazla dükkan ve konaklama tesisi bulunmaktadır. Masmavi denizi ve altın rengi kumları ile en çok tercih edilen plajlardan biridir. Ayrıca çok fazla rüzgar aldığı için yelken sörfü için oldukça uygundur. Gece hayatı da oldukça canlı olan Kokkari Plajı’na mutlaka uğramalısınız.

Lemonakia Plajı

İçerisinde sadece bir tesis olan bu koy de turkuaz renginde bir deniz ile karşılaşıyoruz. Lemonakia Plajında ayağınız kuma değer değmez kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. Ayrıca burada çok fazla tekne turu düzenlenmektedir. Bu turlara katılarak eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Sudan hiç çıkmak istemeyeceğiniz denizi ile Samos Adası gezilecek yerler listesinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Livadaki Plajı

Adanın merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer alan sahil, adanın el değmemiş plajlarından biridir. Ulaşımı bir hayli zor olan Livadaki Plajı‘nın denizi sizlere bu zorlu yolculuğu unutturacak türdendir. Mavi ile yeşil buluştuğu deniz sizlerin bütün yorgunluğunu alacaktır.

Samos Adası Müzeleri

Samos adasının plajlarının çokluğunun yanı sıra birçok müzede var. Birçok tarihi mimarisi ile bütün turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Bir ada olmasına rağmen fazlasıyla müze bulunmaktadır. Plajdan sıkılan olursa kendisini tarihin en güzel mimari yapılarını, eserlerini görmek için müzelere atabilir. Sizin için Samos adası müzelerini listeledik.

Samos Arkeoloji Müzesi

İki ayrı binadan oluşan Samos Arkeoloji Müzesi ilk olarak 1921 yılında inşa edilmiştir. Yeni bina ise 1987 yapılarak hemen ardından hizmete açılmıştır. Müze içerisinde dikkat çeken antik yunan dönemine ait heykel koleksiyonu yer almaktadır. Bunların yanı sıra müzede döneme ait mutfak eşyaları, antik yazıtlar, süslü kutular, minyatürler ve hayvan figürleri bulunmaktadır. Sizleri tarihte yolculuğa çıkarak Samos Arkeoloji Müzesi’ne uğramadan adadan ayrılmayın.

Samos Şarap Müzesi

Ziyaretçilerine şarabın tarihi hakkında oldukça fazla bilgi veren Samos Şarap Müzesi, 19. yüzyıldan kalma taş bir bina içerisinde hizmet vermektedir. Müze içerisinde şarap yapımında kullanılan eski aletler, makineler ve fıçılar bulunmaktadır. Şarap üretimi hakkında oldukça bilgi verici olan müzede çok fazla çeşitte şarap bulunmaktadır. Lezzetli şaraplar tadıp tarihini öğrenebileceğiniz bu müzenin giriş ücretleri bulunmaktadır. Samos Şarap Müzesi giriş ücreti 2 Euro‘dur.

Samos Adası Nerede ?

Ege denizinde Dilek Yarımadası’nın karşısında Samos bulunmaktadır. Ulaşım olanakları birden çoktur. Kuşadası’ndan kolaylık sağlanabilir. Türkiye’ye en yakın ada olarak da bilinmektedir.

Samos Adası’na Nasıl Gidilir ?

Samos Adası’na ulaşmak için toplu taşıma araçlarını, şahsi araçlarınızı ve feribotları kullanabilirsiniz. Kuşadası’ndan feribotla gidiş-dönüş 40 Euro, birkaç gün kalınacaksa 55 Euro. Kuşadası’ndan kalkan feribotlar yaklaşık 1,1-5 saat sürüyor. Her gün iki sefer düzenleniyor. KTEL otobüsleri ile adanın her noktasına ulaşabilir bütün köyleri gezmeye başlayabilirsiniz. Adanın başkenti olan Vathy de ve Pythagorean da liman bulunduğu için feribotlar ikisinden birine ulaşmaktadır. Vathy daha sessiz sakin bir yer olduğu için orada gezilebilecek görülebilecek pek bir şey bulunmuyor bu yüzden size oradan taksiye binerek Kokkari köyüne gitmenizi öneririm. Pythagorean biraz daha hareketli fakat Kokkari köyü ikisinden de daha iyi bir yer.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz